Co2nnect.org - CO2 on the way to school

 

Az iskolád tervének elkészítésénél azt javasoljuk, használd a „kampány 10 lépését”. Próbáld átgondolni és megtervezni, hogyan fogod a kampány egyes lépéseit kivitelezni.

Írd le, milyen tevékenységeket fogsz a tanulókkal végrehajtani, milyen tantárgyakat és tanárokat fogsz bevonni, kivel fogsz együttműködni, és hogyan akarod bemutatni az eredményeket. Ha további ötletekre van szükséged, nézd meg a többi segédoldalt mint pl. a projekt munkát és egyéb tevékenységeket.

1. Tervezd meg és készülj elő a kampányra

2. A részvételhez a tanárok regisztrálják az iskolát és annak osztályait 2009. február 15. után.

3. Mutasd be az éghajlatváltozás, CO2, és aziskola és a lakóhely közötti közlekedés témáját

4. Gyűjts adatokat arról, hogy milyen messze van az iskola a bejárók lakóhelyétől, milyen közlekedési lehetőségek vannak és vidd be ezeket egy nemzetközi adatbázisba

5. Tölts ki egy rövid online kérdőívet az éghajlati és közlekedési témákról

6. Elemezd és vitasd meg az eredményeidet: hasonlítsd össze a ti közlekedésből származó CO2kibocsátásotokat más iskolákéval és országokéval

7. A CO2nnect fontos része, hogy elgondolkozzatok arról, hogyan lehetne megváltoztatni a rendszereket, hogy csökkenjen a CO2 mennyisége. Javasoljuk, hogy a projekt során dolgozz szorosan együtt a helyi hatóságokkal, szülőkkel, társaságokkal, szervezetekkel vagy egyéb érdekeltekkel.

8. Gyűjts ötleteket, hogyan lehetne a közlekedésből származó gázkibocsátást csökkenteni. A munkád során készült képeidet és ötleteidet töltsd fel.

9. Projektedet küldd egy nemzetközi iskolai versenybe (nem kötelező)

10. Értékeld a kampányt és legyél SUPPORT iskola (tanároknak, nem kötelező)